groblje Brzomelj nekadgroblje Brzomelj sad

       groblje Brzomelj -kapelica nekad i sad

Poštovani Bijakovčani i Bijakovčanke,

Svjedoci ste da se groblje svakodnevno održava i uređuje, najviše zahvaljujući našem Draganu Vlaičeviću i njegovoj ženi Anđi, a i Vama koji redovno podmirujete naknadu za održavanje groblja.

Stoga Vas želimo podsjetiti na obvezu plaćanja naknade za održavanje groblja koja za 2023. godinu kao i prethodnih godina iznosi 40KM po obitelji ukopnika, te istu možete podmiriti sutra na blagdan Duhova prije ili poslije Svete mise.

Također, naknade groblja Brzomelj možete podmiriti tokom cijele godine jednom od članova Odbora za groblje ili pozivom na broj 063/065-544.

Sva sredstva iz naknada groblja Brzomelj se koriste isključivo za naknadu djelatniku koji održava groblje te uređenje i održavanje groblja.

I ove godine na oglasnoj ploči groblja će biti objavljen spisak obveznika koji imaju jednu od nepravilnosti prema groblju Brzomelj, a isti možete vidjeti i OVDJE.

Popis se svakodnevno ažurira pa Vas molimo da sve primjedbe, sugestije te provjeru statusa uputite na broj: 063/065-544.

 

U prethodnom razdoblju u groblju Brzomelj su napravljene razne aktivnosti, a neke od njih su:

- U kapelici je uređen razvodni ormar,

- postavljena zaštitna lajsna iza stolica,

- Postavljena zaštita od vode na vrata između kapelice i mrtvačnice,

- Postavljena postolja ispod kipova u kapelici,

- Uklonjena dva stabla u groblju koja su bila kritično suha,

- Kupljena rasvjetna tijela za stazu od glavnog ulaza groblja do kapelice koja

će se postaviti u narednom periodu,

- Kupljene i postavljene 4 klupe ispred kapelice,

- Završen projekt proširenja groblja 8 m prema sjeveru. Uskoro počinje izgradnja grobnica za ukopnike koji su se prijavili na poziv izgradnje grobnica u proširenom dijelu groblja.

Ovim putem se želimo zahvaliti Draženu (Andrija) Ivankoviću za donaciju uređenja razvodnog ormara u kapelici te Zajednici Cenacolo za donaciju postolja ispod kipova u kapelici.

 

Na poseban način želimo zahvaliti svima koji su sudjelovali u Projektu proširenja groblja. Pojedine moramo posebno istaknuti, a to su:

- prethodni provincijal fra Miljenko Šteko i trenutni provincijal fra Jozo Grbeš,

- prethodni župnik fra Marinko Šakota i trenutni župnik fra Zvonimir Pavičić,

- načelniku Općine Čitluk Marinu Radišiću,

- službi za geodetske i imovinsko – pravne poslove na čelu s Franimirom Pervanom

- Berislavu Kozini i Viktoru Kosiru

- Odvjetniku provincije Uznesenja BDM Marku Roziću

- Mariju Vasilju (Šunde)

- te, naravno, prethodnim sazivima MZ Bijakovići i Odbora za groblje Brzomelj.

Svi gore spomenuti su uvelike pripomogli, časno i nesebično sudjelujući na projektu proširenja našeg Groblja.

 

Ovim putem želimo pozvati sve obveznike groblja Brzomelj koji nisu u mogućnosti da podmiruju naknade, da se jave na broj 063/065-544, kako bi Odbor za groblje Brzomelj sagledao cijelu situaciju te donio adekvatnu odluku o istima.

Podsjećamo Vas da sve aktivnosti Odbora groblja Brzomelj i informacije o groblju možete pratiti/vidjeti na web stranici mjesne zajednice Bijakovići www.bijakovici.com kao i na Facebook stranici.

Napomena:

Naknada za održavanje groblja se plaća po obitelji, te ako u istom domaćinstvu živi više obitelji svi su obveznici naknade, s tim da jedna obitelj može biti oslobođena plaćanja naknade.

Npr. ako u istom domaćinstvu žive otac i dva sina i svi imaju osnovane svoje obitelji, navedeno domaćinstvo ima obvezu plaćanja dvije naknade za održavanje groblja.

Korisni Linkovi