Poštovani Bijakovčani i Bijakovčanke,ukopnici groblja Brzomelj

proteklih dana su počeli radovi na proširenju groblja Brzomelj, pri čemu će groblje biti prošireno za dodatnih 8m prema sjeveru.

Radovi će se obavljati u fazama, od kojih je prva u tijeku, odnosno vrši se iskop i priprema jame u koju će se slagati betonske grobnice.

Prva faza radova uključuje i uklanjanje sjevernog zida groblja te izrada temeljnih traka/greda na koje će biti postavljane betonske grobnice.


Crveni križ Čitluk, Župni ured sv. Jakova- Međugorje i mjesne zajednice Bijakovići i Međugorje u suradnji s Transfuziologijom Sveučilišne kliničke bolnice Mostar organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi za potrebe Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Više...

Crveni križ Čitluk, Župni ured sv. Jakova- Međugorje i mjesne zajednice Bijakovići i Međugorje u suradnji s Transfuziologijom Sveučilišne kliničke bolnice Mostar organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi za potrebe Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Više...

Poštovani,

dana 23.06.2023. na 27. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Čitluk, vijećnici OV Čitluk jednoglasno su usvojili prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o regulaciji prometa na području naseljenih mjesta Međugorje i Bijakovići kojom se uvodi jednosmjerno prometovanje putničkih vozila, vozila čija dužina iznosi manje od osam metara i vozila nosivosti manje od tri i pol tone na dionici ulice Kraljice Mira u Bijakovićima, i to od južnog raskrižja s ulicom Podbrdo (Plavi križ) do sjevernog parkinga za autobuse – okretište Dom (kod sale), u razdoblju od 01.04. do 01.11. tekuće godine.

Prijedlog izmjene i dopune navedene Odluke kao točku dnevnog reda predložio je načelnik na zahtjev Vijeća mjesne zajednice Bijakovići, a predloženi vid regulacije većinom glasova ZA donošen je na I. Mjesnom zboru građana mjesnog područja Podbrdo održan dana 19.02.2023. godine. u OŠ Bijakovići.

Zahvaljujemo se načelniku Marinu Radišiću i svim vijećnicima OV Čitluk na usvajanju ovog vida regulacije prometa u ulici Kraljice mira.

U nastavku možete pogledati izvode iz Elaborata prometne regulacije na dionici ulice Kraljice mira od Plavog križa do okretišta Dom (kod sale).

Elaborat prometne regulacije izradio Građevinski fakultet Sveučilišta u Mostaru

G.I.C. d.o.o. Mostar, odnosno projektanti

dr. sc. Boris Čutura, dipl. ing. građ. i

dr. sc. Ivan Lovrić, dipl. ing. građ.

Napominjemo da je natječaj za izvođenje radova prometne signalizacije u tijeku, a 10.07.2023. biti će otvaranje pristiglih ponuda!

Linkovi za pregled elaborata prometne regulacije cijele dionice ulice Kraljice mira:

Link za pregled prometne regulacije cijele dionice ulice Kraljice mira

Link za Elaborat prometne regulacije

Donacija kanta u groblju BrzomeljNa zahtjev Odbora za groblje Brzomelj, odnosno Vijeća mjesne zajednice Bijakovići, dana 20.06.2023 je JP Broćanac d.o.o. dostavio u groblje Brzomelj 3 kante za otpatke, čime je groblje bogatije dodatnom urbanom opremom.

Kante su donacija JP Broćanac d.o.o. Čitluk.

Ovom prilikom se želimo zahvaliti direktoru JP Broćanac d.o.o. Željku Dugandžiću i Bošku Eriću na angažmanu u nabavci i dostavi istih.

Napominjemo još kako je Odbor za groblje početkom mjeseca svibnja nabavio 4 klupe za parter groblja koje su plaćene iz naknade za održavanje groblja Brzomelj!

Vijeće MZ Bijakovići

groblje Brzomelj nekadgroblje Brzomelj sad

       groblje Brzomelj -kapelica nekad i sad

Poštovani Bijakovčani i Bijakovčanke,

Više...

Korisni Linkovi