Poštovani,

dana 23.06.2023. na 27. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Čitluk, vijećnici OV Čitluk jednoglasno su usvojili prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o regulaciji prometa na području naseljenih mjesta Međugorje i Bijakovići kojom se uvodi jednosmjerno prometovanje putničkih vozila, vozila čija dužina iznosi manje od osam metara i vozila nosivosti manje od tri i pol tone na dionici ulice Kraljice Mira u Bijakovićima, i to od južnog raskrižja s ulicom Podbrdo (Plavi križ) do sjevernog parkinga za autobuse – okretište Dom (kod sale), u razdoblju od 01.04. do 01.11. tekuće godine.

Prijedlog izmjene i dopune navedene Odluke kao točku dnevnog reda predložio je načelnik na zahtjev Vijeća mjesne zajednice Bijakovići, a predloženi vid regulacije većinom glasova ZA donošen je na I. Mjesnom zboru građana mjesnog područja Podbrdo održan dana 19.02.2023. godine. u OŠ Bijakovići.

Zahvaljujemo se načelniku Marinu Radišiću i svim vijećnicima OV Čitluk na usvajanju ovog vida regulacije prometa u ulici Kraljice mira.

U nastavku možete pogledati izvode iz Elaborata prometne regulacije na dionici ulice Kraljice mira od Plavog križa do okretišta Dom (kod sale).

Elaborat prometne regulacije izradio Građevinski fakultet Sveučilišta u Mostaru

G.I.C. d.o.o. Mostar, odnosno projektanti

dr. sc. Boris Čutura, dipl. ing. građ. i

dr. sc. Ivan Lovrić, dipl. ing. građ.

Napominjemo da je natječaj za izvođenje radova prometne signalizacije u tijeku, a 10.07.2023. biti će otvaranje pristiglih ponuda!

Linkovi za pregled elaborata prometne regulacije cijele dionice ulice Kraljice mira:

Link za pregled prometne regulacije cijele dionice ulice Kraljice mira

Link za Elaborat prometne regulacije

Korisni Linkovi